вівторок, 25 вересня 2018 р.

Велика частина техніки Apple завозиться в Україну нелегально, - ЗМІ

       Джерела серед ритейлерів розповідають, що велика частина продукції компанії Apple до цих пір надходить в Україну неофіційно. Про це з посиланням на ЛігаБізнесІнформ повідомляє БізнесЦензор. Читайте також: Техніка Apple не надходить в Україну офіційно, - Чечоткін За даними одного з джерел, до 2017 року показники сірого ввезення Apple в Україні були на рівні 90% і більше.
       Активна стадія війни влади з сірим ринком айфонів почалася восени 2015 року, коли Apple представила iPhone 6S. За кілька місяців правоохоронці і фіскали обшукали близько 70% всіх існуючих малих і середніх інтернет-магазинів з продукцією Apple. У них вилучалися не тільки нові айфони, а й інша продукція Apple. Як говорить співрозмовник редакції, зараз на сірий ринок припадає близько 60% всієї продукції Apple в Україні. Ще одне джерело в іншому магазині каже, що частка сірих поставок - це, як мінімум, 70%. Перший співрозмовник додає, що білою технікою торгувати просто не вигідно. За його словами, Apple відвантажує партнерам яблучні телефони за умови їх подальшої маржі в роздробі на рівні 5-7%.
 При цьому власні вкладення рітейлера в продаж кожного iPhone (маркетинг, підтримка, логістика) складають до 10% і більше. "Таким чином, якщо великі мережі і продають Apple, то вони в кращому випадку виходять в нуль", - продовжує співрозмовник. Він додає, що в даному випадку виручає продаж додаткових послуг - чохли для iPhone, настройки та інше. Так ритейлери можуть трохи заробити.
         Що стосується Apple, то як стверджує співрозмовник, її представнику взагалі все одно, як товар завозиться в Україну. Головна умова - щоб товар, призначений для нашої країни, відвантажувався у яблучної компанії. Як розповідає один джерел на ритейл-ринку, є таке явище, коли великі українські реселлери ввозять в країну зі складів Чехії призначену для України техніку Apple не зовсім прозоро. Проте, цей товар буде в Україні продаватися по гарантії. "Якщо подивитися на кількість ввезених" офіційних "смартфонів в статистиці УКРІНФОРМ і на реальну кількість проданих офіційних гаджетів, то ці цифри сильно відрізняються", - зазначає джерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар