вівторок, 25 вересня 2018 р.

Причини піратства в Україні.

           В Україні всі перераховані вище проблеми існують, але до них додаються ще кілька чинників, в умовах яких формувався український медіаринок. Наприклад, кіноринок нашої країни почався ще в умовах потужної цензури СРСР, і тому контент зарубіжжя молодь отримувала виключно за допомогою нелегальної продукції. І це тривало довгі роки, через що люди просто звикли до такого способу споживання захищених авторським правом продуктів.
           Цей менталітет ще й підкріпили умови, в яких формувалося ставлення до авторських прав в незалежній Україні. По-перше, інтернет-провайдери довгий час рекламували свої послуги, вказуючи кількість фільмів, які можна завантажити за добу. Це ще сильніше “забило в голови” той факт, що за кіно, музику, програми та відеоігри платити потрібно мало або вони повинні діставатися безкоштовно. По-друге, самі правовласники довгий час ігнорували таке ставлення до піратського контенту в Україні і думали, що держава сама має гарантувати дотримання їх прав.
        Але навіть в сучасній Україні є випадки, коли бажаний фільм або контент просто ніхто не поширює і тому людям доводиться звертатися до піратської продукції. Але зараз міжнародні компанії роблять дуже багато для того, щоб покупці могли отримати доступ до більшості бажаних фільмів, музичних творів, книг за адекватну ціну.

Немає коментарів:

Дописати коментар